استخدام تضمینی در مسابقه فن آورد...
سرپرست مسابقه فن آورد درباره اینکه چگونه متوجه نیازهای تخصصی کشور می شوند، میگوید: «برای دریافتن این موضوع به سراغ شرکت های دانش بنیان رفتیم. در ابتدای کار 15 شرکت مطرح شد و مسابقه با همکاری آن دسته از اساتید دانشگاه شریف که در حوزه صنعت نیز فعال بودند، طراحی و سیستم ارزیابی مشخص شد. »
هدف برگزارکنندگان این رویداد این بود که نفرات برتر جذب شرکت های دانش بنیان شوند. نتیجه بهتر از آن چیزی شد که فکر میکردند و نفراتی که رتبه های 20 و 30 هم به دست آورده بودند، به شرکت های دانش بنیان راه یافتند. این اتفاق به آن ها اعتماد به نفس داد و سبب شد با اعتماد بیشتری در سال 94 به شرکت کنندگان تضمین استخدام بدهند؛ تضمینی که هیچ وقت استفاده نشد و همه افراد جذب شدند. قمری میگوید برای سال 95 میخواهند یک قدم دیگر هم پیش بروند و ادامه میدهد: «میخواهیم برای سال 95 به شرکت ها تضمین بدهیم، به این شکل که اگر پس از گذشت 6 ماه به این نتیجه رسیدند فردی را که استخدام کرده اند به دردشان نمیخورد، درصدی از حقوق آن شخص را که پرداخت شده، پس بدهیم. به علاوه، تصمیم داریم این مسابقات را در استانهای دیگر هم برگزار کنیم. »
به جز چهار حامی اصلی مسابقه فن آورد که شامل دانشگاه صنعتی شریف، بنیاد میزان، پارک فناوری پردیس معاونت علمی و ستاد توسعه علم فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی هستند، مشتریان این مسابقه هم بسیارند؛ از شهرداری تهران و شرکت خدمات انفورماتیک گرفته تا بانک آینده و مجتمع فنی تهران و شرکتهای وب و... قمری درباره این که چگونه توانسته اند با همه این مجموعه ها همکاری کنند، توضیح میدهد: «ما با همه این مجموعه ها کار کردیم به این خاطر که واقعا به ما نیاز داشتند. البته باید بین حامی و مشتری تمایز قائل شویم. در جاهای دیگر حامی برای این که در مراسمی لوگویش بخورد و غرفه داشته باشد حمایت می کند و در نهایت هم نیازش برطرف نمی شود در حالی که حامیان مالی ما نیازهایشان از این مسیر برطرف شده است. مثلا شهرداری مشهد، بنیاد ملی بازیهای رایانه ای و... خودشان نیازهایشان را برطرف کرده اند. آنقدر خروجی خوب بوده که بنیاد ملی بازیهای رایانه ای پیشنهاد داده ورودی انستیتو ملی بازی سازی از مسابقات فن آورد باشد. در بحث داده کاوی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا به ما درخواست داده و از طرفی دیتای کارت سوخت هم قرار است به مسابقه گذاشته شود. این ها چند نمونه محدود هستند. »
قمری هدف اول این مسابقات را شناسایی و رتبه بندی متخصصان در رشته های مختلف عنوان میکند و میگوید: «ما از بین 3500 شرکت کننده 20 درصد را شناسایی کرده ایم و داریم تعداد آ نها را افزایش می دهیم. ما تا به حال با 70 ، 80 مجموعه کار کرده ایم که حتی 5 درصد شرکت های دانش بنیان هم نیستند. به همین دلیل در جلسه ای که با دکتر ستاری داشتیم از ایشان درخواست کردیم که 2 هزار شرکت دانش بنیان را به ما معرفی کنند تا با تعداد بیشتری از شرکت ها تعامل داشته باشیم که قول همکاری بیشتر توسط ستاد توسعه فرهنگ دانش بنیان داده شده است. »
به گفته برگز ا رکنندگان این رویداد، فن آورد بر این باور است که مهم ترین سرمایه در فعالیت ها و خدمات مبتنی بر دانش، نیروی انسانی و افراد متخصص و ماهر است. بنابراین با تکیه بر این اعتقاد به شناسایی، ارتقا و ساماندهی افراد بااستعداد و ماهر پرداخته و این سه را در راس اولویت ها و برنامه های خود قرار داده است. در دوره گذشته، جوایز این مسابقات شامل سکه بهار آزادی برای نفرات برتر، تضمین استخدام و امکان فرصت حضور در یک رقابت تلویزیونی حرفه ای بود و به بقیه شرکت کنندگان که توانسته بودند مهارت و توانمندی خود را اثبات کنند نیز گواهی معتبر مهارتی ارائه می شد. همچنین این افراد به شرکت های معتبری از سوی انجمن نخبگان دانشگاه شریف معرفی شدند.
- ۹۵/۰۴/۰۳
- ۷۹۰ نمایش