پنج استارت آپ ایرانی
دنیای تکنولوژی و استارت آپ هر روز در حال پیشرف و معرفی ایده های جدیده. در همه دنیا این اتفاق با سرعت خیلی بالا در حال شکل گیری هست و در ایران و تهران هم رشد استارت آپ ها از این رقابت عقب نیافتاده. هر روز ایده های جدیدی در ایران از طریق استارت آپ مطرح می شه و ایده پرورانده می شه و در نهایت تبدیل به یک بیزینس پردرآمد می شه.
ایده های معروف و پولساز دنیا در ایران هم پولساز بوده و خیلی از کارآفرینان در ایران با ایده برداشتن از استارت آپ های معروف و موفق دنیا، توانستند بیزینس های جدیدی در ایران راه اندازی کنند و با مدیریت و اجرای خوب به پولسازی برسند.
در اینجا می خواهیم 10 استارت آپ معروف تهران و ایرانو معرفی کنیم که بعضی از اونا دیگه استارت آپ به حساب نمی آن و سال هاست که تبدیل به بیزینس بزرگی شده اند ولی یاد کردن از اون ها در این پست خالی از لطف نیست.
1. ایده کیف پول مجازی: جیرینگ و زرین پاJiring, ZarinPal))
دو شرکت بزرگ و فعال در زمینه کیف پول مجازی یا به عبارتی کپی PayPal برای ایران همین دو استارت آپ جیرینگ و زرین پال هستن. جیرینگ زیر شاخه ای از اپراتور همراه اول است و با قدرت زیاد پا به این رقابت گذاشته و زرین پال هم با استفاده از تیم خلاق توانسته خود را به معروف ترین سرویس پرداخت آنلاین در پلتفرم های مختلف طراحی و مدیریت وبسایت تبدیل کند.
2. تخفیف گروهی: تخفیفان و نت برگ (Takhfifan, NetBarg)
دو استارت آپ تخفیفان و نت برگ پیشرو در معرفی تخفیف گروهی در ایران هستند. هر دوی این شرکت ها در سال 1390 شروع به فعالیت کردند. نازنین دانشور صاحب تخفیفان است و اولین بانوی موفق ایران در زمینه استارت آپ بوده و علیرضا صادقیان نیز صاحب ایده و استارت آپ نت برگ است. آقای صادقیان در مصاحبه ای گفته که ایده نت برگ را با 20 میلیون تومان سرمایه خانوادگی شروع کرده و در 4 سال توانسته بیش از 250 هزار نت برگ بفروشد.
در مقایسه این دو استارت آپ نت برگ توانسته مشتری و سود بیشتری کسب کند و در حال حاضر حتی تبلیغات تلویزیونی نیز دارد.
3. ایده تاکسی شهری: اسنپ و تاپ30 Snapp, Tap30))
شرکت اوبر (UBER) در دنیا توانسته بزرگترین شرکت تاکسی رانی دنیا باشد بدون اینکه تاکسی داشته باشد و تنها پلتفرمی است که هر کس با اتومبیلش می تواند تاکسی هم باشد و تنها کافیست اپلیکیشن مخصوص آن را داشته باشد. در ایران نیز شرکت اسنپ که زیر شاخه ای از شرکت بزرگ استارت آپ آلمانی راکت اینترنت (Rocket-Internet) است توانسته ایده اوبر را در ایران پیاده سازی کند و با پشتیبانی قوی و تبلیغات مناسب، قشر جوون رو به خودش جذب کنه. شرکت اسنپ (تاکسی یاب سابق) در یک سال پیشرفت بسیاری داشته و انتظار می رود مورد استقبال بیشتری نیز قرار گیرد. در همین راستا چندی است شرکت رقیبی به نام تاپ30 نیز فعالیت خود را شروع کرده است.
4. دلیوری و تحویل غذا: زودفود، بدوفود ZoodFood, BodoFood))
بدوفود اولین استارت آپ شرکت آلمانی راکت اینترنت در تهران است و خیلی سریع در تهران به معروفیت بالایی رسید. ایده این استارت آپ سرویس دلیوری غذا در کمترین زمان به همه نقاط تهران است. در راستای موفقیت بدوفود، زودفود نیز به موفقیت بالایی رسید و طولی نکشید که شرکت راکت اینترنت توانست رقیب خود یعنی زود فود را نیز بخرد و اکنون هر دو شرکت را اداره می کند.
5. فروشگاه اینترنتی: دیجیکالا، بامیلوDigikala, Bamilo))
پس از امپراتوری سایت های آمازون و ای بی (Amazon, Ebay) خیلی سریع شرکت های مختلف شروع به ساخت فروشگاه های اینترنتی خود کردند. در ایران نیز دیجیکالا در سال 2006 با یک فروشکاه کوچک توسط برادران محمدی شروع شد و در کمتر از 10 سال 1100 کارمند دارد و بزرگترین خرده فروشی ایران است. بامیلو به عنوان رقیب توسط راکت اینترنت شروع شد و سعی کرده با تخفیف های مناسب و سرویس دهی قوی در کنار برگزاری فستیوال هایی مشتریان خوبی جذب خود کند.
"جمع آوری: زهرا غفاری توران"
- ۹۶/۰۱/۳۱
- ۶۸۶ نمایش